13 februari 2014

Mark Ruttes visie op Nederland


Helaas was de visie van onze premier niet echt gericht op de lange termijn. Meer was het een verdediging van het kabinetsbeleid. Jammer want ik denk dat een groot deel van Nederland staat te springen om leiderschap richting de nieuwe samenleving, waarbij delen, samenwerken, innovatieve oplossingen, recycling, gezond leven belangrijke kernwaarden zijn. Veel organisaties geven inmiddels het goede voorbeeld. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

de verpakkingsvrije supermarkt. Het enige verschil in denken is dat je met een volle tas (met lege persoonlijke verpakkingsvormen) naar de supermarkt gaat en daar met dezelfde volle tas weer vandaan komt maar dan zijn al je persoonlijke potten en bakken gevuld. Thuis kun je ze gelijk op bergen en ben je verlost van de zakken met huishoudelijk afval als gevolg van al het verpakkingsmateriaal. zie beunpackaged.com .

Maaltijden die je niet meer bij een commerciele organisatie koopt, maar gewoon bij iemand bij jou in de buurt. De keuze is groot, er wordt eerlijk gekookt zonder ongezonde toevoegingen en de prijs is zeer interessant. zie thuisafgehaald.nl . In de toekomst zullen buurten veel meer van dit soort deelinitiatieven krijgen. Zo kan je nu al je auto delen, gereedschappen delen, diensten delen, etc.

Een terrasoverkapping die meer doet dan u te beschermen tegen regen of zon door, op een natuurlijke manier ook voor afkoeling te zorgen als het buiten erg warm is. Biossun is daarnaast met nog een aantal ontwikkelingen bezig waardoor we nu al kunnen zeggen dat de terrasoverkapping van de toekomst er behoorlijk anders uit zal zien en bijdraagt een een duurzame wereld. Kijk voor meer info eens verder onder het kopje techniek op de website van OutMore, OutMore.eu en blijf ons volgen om de komende innovaties te ontdekken.

Zo zijn er vele voorbeelden te vinden op het internet hoe onze nieuwe wereld eruit zal/kan gaan zien. Terugkomend op Mark Ruttes visie: Waar het op neer komt is dat Nederland veel meer dan nu in staat moet zijn om zich aan te passen aan de snelle veranderingen in technologie, de graaicultuur een halt te roepen en de versnippering van de klantvraag te zien. Helaas zijn ons onderwijs en overheid, met de politieke partijen voorop, juist gericht op het vasthouden en geleidelijk verbeteren van wat we hebben.

Van bovenaf moet het niet komen. ga eens googlen, laat je inspireren door anderen en pak (samen met anderen) zelf een initiatief op om de wereld te veranderen! Wellicht dat we ooit nog eens van de politieke partijen afkomen !?


Vraag een offerte aan Vraag een brochure aan

biossun logo loca logo rtl4 logo horeco logo architectenweb logo