8 september 2016

Hoe onderhoudt u een Biossun overkapping


Een Biossun terrasoverkapping is gemaakt van eerste klas aluminium (Legering 6060 T6). In een neutraal milieu wordt dit bijna niet aangetast. Helaas zorgen zure regen, vuil in de omgeving, zoute zeelucht en andere omgevingsstoffen ervoor, dat er een zuur of basisch milieu ontstaat.

Hierdoor wordt de geheel gesloten aluminiumoxide laag aangetast waardoor er zuurstof bij het aluminium kan komen en waardoor corrosie kan plaatsvinden. Om de aantasting zo veel mogelijk tegen te gaan past Biossun een behandeling toe voor het aanbrengen van de poedercoating. Hierdoor heeft een Biossun overkapping het Franse keurmerk QUALIMARINE. Door vervolgens een relatief dikke laag poedercoating aan te brengen, in meerdere lagen, is de Biossun overkapping goed beschermd.

In een niet-neutraal milieu of bij verkeerd onderhoud kan echter ook poedercoating poreus worden waardoor het haar beschermende werking verliest en ook de kleurechtheid wordt aangetast. Voor de levensduur van de overkapping is het daarom belangrijk om deze regelmatig te reinigen.
Verwijder bladeren en takjes van de overkapping en uit de goot en spoel de overkapping met schoon water af (gebruik beslist geen hoge druk spuit want ook dit zorgt ervoor dat de harde toplaag van de poedercoating wordt aangetast en poreus wordt).
Laat het water even liggen op de overkapping waardoor vastzittend vuil losweekt. Neem nu een natte zachte doek of spons en maak uw overkapping schoon. Spoel daarna de overkapping af met gewoon water.

Gebruik geen oplosmiddelen zoals aceton, trichloorethyleen, bleekwater of schuurmiddelen. Indien echt nodig voeg dan gewoon wat Dreft of vergelijkbaar product toe aan het water. Voor gebieden dicht bij zee wordt aangeraden om de overkapping wat vaker met schoon water af te spoelen om eventuele zoutafzetting te verwijderen.


Vraag een offerte aan Vraag een brochure aan

biossun logo loca logo rtl4 logo horeco logo architectenweb logo