8 oktober 2015

Een Biossun overkapping gefinancierd door het fonds energiebesparing voor woningbezitters


De overheid wil een pot samenstellen van 600 miljoen waar woningbezitters een lening, tegen gunstige voorwaarden, kunnen krijgen om energiebesparende investeringen te kunnen doen in bestaande huizen. Betekent dit dat u de Bioklimatologische terrasoverkapping van Biossun dan kunt financieren middels een lening van dit fonds?

Dit fonds moet in November open gaan. Of dit ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden en wie dan de beheerder wordt van het fonds is nu nog niet duidelijk. de doelstelling van het fonds is echter een goede: “Met gunstige leningen huiseigenaren helpen te investeren in maatregelen om hun energieverbruik terug te dringen. Dat is goed voor het klimaat, goed voor de waarde van de woning en goed voor de werkgelegenheid in de bouw- en installatiesector”.
“Deze lening voor energiebesparing met een rente tot 3% onder de marktrente en een langere looptijd maakt dat een particuliere woningbezitter zonder verhoging van de totale maandlasten zijn energieverbruik aanzienlijk kan verlagen”, aldus Rien Nagel, directeur Particulieren van Rabobank Nederland.

De overkapping van Biossun wordt óók toegepast in de bouw- en verbouw van woningen om het energieverbruik te reguleren. Als de lamellen open staan warmt de zon (indien aanwezig) het huis op door de ramen heen. Als het binnen te warm wordt kunnen de lamellen voor schaduw zorgen zonder dat er lichtverlies in huis ontstaat. Dit leidt tot verkoeling van het huis, waarbij er geen lampen hoeven worden aangezet om in huis voldoende licht te hebben. Als het buiten erg warm wordt kunnen de lamellen in de “airco-stand” gezet worden. Als gevolg van de vorm van de lamel ontstaat er dan bij warm weer een koele bries onder de overkapping. Door de ramen of schuifpui open te zetten kan deze koele bries ook het huis binnen af koelen waardoor er geen energieverbruikende airco hoeft te worden aangezet.

Met een Biossun lamellen overkapping helpt u dus het milieu terwijl u ook nog eens heerlijk van het extra comfort op uw terras kunt genieten.

Guido van den Berg, OutMore bv – Specialist in 4-seizoenen overkappingen


Vraag een offerte aan Vraag een brochure aan

biossun logo loca logo rtl4 logo horeco logo architectenweb logo