Accessoires lamellen overkapping Biossun

U wilt gaan kiezen voor een Biossun lamellen terrasoverkapping. De vraag is dan of u deze overkapping vooral als regen- en zonwering wilt gaan gebruiken of dat u een extra kamer aan uw huis wilt creëren waar u het hele jaar door gebruik van kunt maken. Indien u kiest voor dit laatste, dan kunnen de accessoires lamellen overkapping die OutMore aanbiedt u helpen om uw persoonlijke wensen in te vullen en zo de buitenbeleving te creëren waarbij u zich het beste voelt.

 

acc 1

 

U kunt kiezen uit:
Voor het afsluiten van de zijkanten:

 • Stormvaste Screens
 • Schuiframen met 100% zicht naar buiten
 • Verticale glazen schuifpanelen, elektrisch bediend
 • Claustra designwand
 • Design bovenramen om de laagstaande zon te weren

Voor de verlichting:

 • Led-spots in de gootbalken of in balken onder delamellen
 • Rondom in de gootbalk led sfeerverlichting strips

Voor de verwarming op uw terras:

 • Elektrische heaters
 • Gasheaters

Overige accessoires

 • Afstandsbediening of smartphone app
 • Regensensor
 • Windmeter
 • Winterafsluiting van uw lamellen dak
 • Lamellen bedrukt met uw eigen design
 • Paal in verzwaarde bak voor dakterrassen

Wilt u meer weten over deze accessoires? Op de volgende pagina’s vindt u per accessoire meer informatie. Ook kunt u uiteraard contact opnemen. Wij vertellen graag hoe onze accessoires uw buitenleven veraangenamen.

 

STORMVASTE SCREENS

 

acc 2

 

Als u behoefte heeft aan wat meer privacy, de laagstaande zon wilt weren op uw terras of ook aan de zijkant van uw overkapping afgeschermd wilt worden van wind en regen dan is de semitransparante ZIPSUN screen zonwering een mooie en stormvaste oplossing.
Overdag kunt u van binnenuit naar buiten kijken, maar kan er niet van buiten naar binnen gekeken worden. Als de rits-screen opgerold is, zit deze volledig in de behuizing die onder of voor de overkapping kan hangen.

De ZIPSUN screens hebben dezelfde strakke vormgeving en worden met exact dezelfde poedercoating gespoten als uw Biossun lamellen terrasoverkapping, waardoor deze perfect aansluit op de overkapping. Er zijn verschillende kleuren doeken verkrijgbaar, volledig in de maat van uw overkapping. Ook is het mogelijk om een Cristal Clear Raam in uw screen op te nemen. De screen wordt geopend en gesloten door middel van de Biossun afstandsbediening en heeft een geïntegreerde obstakeldetector (waarbij de beweging automatisch stopt).

 

SCHUIFRAMEN MET 100% ZICHT NAAR BUITEN

 

acc 3

 

Dankzij het schuifraam systeem van Outmore kunt u langer van uw terras genieten. Wind en regen worden buiten gehouden, terwijl de kleinste zonnestraal u opwarmt achter het glas. Is deze opwarming niet nodig dan zet u de schuifdeuren zover open als u wilt en geniet u van de verse buitenlucht.
Voordeel van dit systeem is dat u 100% zicht behoudt op het buitenleven en dat de ramen erg makkelijk schuiven, zelfs als er bijvoorbeeld zand in de profielen ligt. De panelen zijn van 100% veiligheidsglas. De boven- en onderranden van het glas zitten in een profiel dat gecoat is met dezelfde poedercoating als uw overkapping.

Wilt u uw Biossun lamellen terrasoverkapping afmaken met een glazen schuifwand en zo u beschermd voelen voor het weer en verder het heerlijke gevoel van open en verre uitzichten behouden, geef dan vandaag uw bestelling nog door aan de Biossun specialist.

 

VERTICALE GLAZEN SCHUIFPANELEN, ELEKTRISCH BEDIEND

 

acc 4

 

Bij veel terrassen is een vaste afscheiding gewenst. Dat kunt u oplossen met een laag muurtje of door middel van een hek. Volledig nieuw echter is het systeem van verticale glazen schuifpanelen. Deze geven uw buitenruimte enorm veel extra cachet, sluiten een wand volledig af voor wind en regen en belemmeren toch niet uw zicht naar buiten.
In open positie blijft het onderste raam altijd dicht staan. Dit raam is van 10 mm veiligheidsglas. Als u de wand wilt sluiten, kunt u middels een afstandsbediening het andere glaspaneel (of glaspanelen) omhoog laten komen. Dit systeem kan tot 5 meter breed en 3,70 meter hoog. Hoe mooi kan het leven zijn!
Wilt u uw terrasoverkapping aanvullen met een elektrisch bedienbaar glazen schuifwand en zo het hele jaar door buiten kunnen genieten neem dan contact op met ons.

 

CLAUSTRA DESIGNWAND

 

acc 5

 

Voor de mensen die het anders willen en geen screen of glas willen, heeft Biossun de Claustra designwand. Deze wand kan op maat gemaakt worden tussen de pilaren van de overkapping tot een maximale breedte van 3,70 meter.

De Claustra is volledig van aluminium en bestaat uit 2 of 3 verticale stijlen met een vaste afstand tot elkaar van 1250 mm en tot 51 horizontale kokerprofielen die 30 mm uit elkaar staan. Vasthechting gebeurt bovenaan door middel van pinnen in de gootbalk en onderaan door middel van afstelbare gelakte inox platen op uw vloer.
Het aluminium claustra systeem is gelakt in de kleur van uw keuze, bekleedt harmonieus de structuur en geeft het terras een intiem karakter door zijn zichtwerende functie.

 

DESIGN BOVENRAMEN OM DE LAAGSTAANDE ZON TE WEREN

 

acc 6

 

Dit systeem lijkt op het Claustra systeem maar heeft een vaste hoogte van 40 cm. Door deze onder de gootbalk te bevestigen heeft u, vooral bij de wat hoger geplaatste louvre-daken, een schitterende oplossing tegen de laagstaande zon.
Dit systeem is zo ontworpen dat achter de profielen een glasplaat kan worden bevestigd zodat u dit ook in combinatie met een screen of glas in de rest van de wand kunt gebruiken en de gehele wand winddicht is.
Ook dit systeem is volledig van aluminium en bestaat uit een frame met daarin een aantal verticale stijlen en 6 horizontale kokerprofielen die 30 mm uit elkaar staan. Het systeem is verkrijgbaar tot een breedte van 5,80 meter.

 

VERLICHTING
INGEBOUWDE VERLICHTING; LED-SPOTS

 

acc 8

 

Het voordeel van een Biossun lamellen overkapping is dat u ’s avonds nog veel langer buiten kunt zitten. Als het dan donker wordt is het toch wel fijn om ook dan voldoende licht te hebben.
Speciaal in de Biossun overkapping type BIO230 kunnen in de gootbalken led-spots ingebouwd worden. Deze hebben 4,5 Watt (400 Lumen), 3100K. Deze led-spots zijn in een aluminium kleur en hebben optische PMMA lenzen met een straal van 38°.Verder zijn de spots kantelbaar en dimbaar. Ze zijn te bedienen via de afstandsbediening van de overkapping.
Er kan ook een balk met inbouw led-spots onder de lamellen, tussen twee gootbalken en in dezelfde kleur, worden aangebracht (zowel in type BIO120, BIO180 en BIO230). Hierdoor kunt u ook midden op uw terras directe verlichting van led-spots hebben. Deze balken hebben een maximale lengte van 4,50 meter.

 

LED VERLICHTINGSSTRIP

 

acc 9

 

Wilt u liever – of als extra – ook nog sfeerverlichting op uw terras dan is de led-strip aan te bevelen. Afhankelijk van uw eigen emotie of het momentum past u de kleur van de verlichting volledig naar wens aan. Omdat de led-lampjes in de strip niet te zien zijn ontstaat er geen “kerst-lampjes”-effect. De lampjes in de led-strip schijnen, schuin van onder, de lamellen aan, waardoor het hele dak egaal verlicht wordt in de kleur van uw keuze.
Ook deze led-verlichting wordt het beste gemonteerd in de Biossun type BIO230. De strip wordt rondom in de gootbalken aangebracht. Deze led-verlichting is dimbaar en te bedienen via de afstandsbediening van de overkapping, waardoor u zelf in een handomdraai de sfeer onder uw overkapping aanpast aan de situatie.

 

VERWARMING OP UW TERRAS

Het is jammer dat het Nederlandse klimaat niet geschikt is om elke avond buiten te zitten. Een dikke trui of een dekentje kan al veel helpen, maar als u wat meer comfort wilt, is vooral in het voor- en najaar en de winterperide een heater erg prettig. Het is daarbij van belang om vooraf goed het onderscheid tussen de verschillende soorten heaters te kennen. Zo heb je infrarood heaters die niet de ruimte verwarmen maar de objecten in die ruimte. Als u dan vanuit uw huis het terras op stapt, zult u niet het gevoel hebben dat het comfortabel warm is op uw terras. Wel zal de straling snel uw lichaam opwarmen.
Ook zijn er heaters die een rode gloed verspreiden en heaters die dat niet doen. Dan zijn er nog gasheaters die juist gelijk en continue een zeer aangename en comfortabele warmte op uw terras geven. De gloed die hiervan af komt is ook wat aangenamer. De gebruikskosten van gas zijn lager, de aanschaf en installatiekosten daarentegen zijn hoger bij gas (tenzij uitbreiding van de meterkast nodig is voor de elektrische heater). Een gasheater mag niet in een afgesloten ruimte worden opgehangen.

Voor een lage overkapping (tot 2,40 mtr) is een elektrische heater het meest geschikt. Voor een hoge overkapping (vanaf 2,70 mtr.) is een gasheater het meest geschikt. Heeft u nog veel luchtstroming op uw terras dan is een infrarood heater (korte golf) het meest geschikt omdat de opgewarmde lucht van een gasheater dan snel vervliegt. Tevens is het belangrijk om goed te kijken naar de regenwaterdichtheid van de verschillende heaters

 

ELEKTRISCHE HEATERS

 

acc 10

 

OutMore adviseert de elektrische heaters, 2000 W, van Burda. Deze zijn verkrijgbaar tot IP67. Dit betekent dat ze zonder problemen het Nederlandse weer aan kunnen. Verder zijn deze heaters in alle RAL-kleuren verkrijgbaar waardoor ze goed kunnen matchen met uw Biossun overkapping. De lampen in de infrarood heaters hebben een erg lange levensduur van 5.000 uur.
Wilt u ook onbekommerd comfort op uw terras, ook als het wat kouder wordt neem dan snel contact met ons op. Wij adviseren u graag verder.

 

GASHEATERS

 

acc 11

 

De gasheaters van SBM zijn mooi en betrouwbaar, regenbestendig (IP54), volledig van RVS, verkrijgbaar tot 6.750W, De gasheater kent 3 standen (uit, 100% en 60%) en is elektrisch bedienbaar.
Zeer comfortabele warmte voor op uw terras. Wilt u uw buitenkamer compleet maken met een gasheater dan adviseren wij u graag over het benodigde aantal, installatievoorwaarden en overige zaken. U kunt contact met ons opnemen via:

 

OVERIGE ACCESSOIRES LAMELLEN OVERKAPPING:

AFSTANDSBEDIENING

 

acc 12

 

De gebruiksvriendelijkheid van de bediening van uw Biossun overkapping en van de accessoires bepaalt in sterke mate uw ervaring van uw buitenleven. U wilt het liefst uw overkapping(-en) met alle accessoires via 1 afstandsbediening bedienen. Bij Biossun is deze gedachte opgenomen in de kwaliteit van de stijlvolle afstandsbediening.
1 afstandsbediening heeft 6 kanalen. Op kanaal 1 kunt u de Biossun overkapping zetten, op kanaal 2 bijvoorbeeld de verlichting, op kanaal 3 een rits-screen, op kanaal 4 een heater. Er zijn dan nog 2 kanalen vrij voor eventuele extra overkappingen of andere accessoires. Op de afstandsbediening kunt u de overkapping in alle gewenste standen zetten en zijn er tevens een aantal standen voorgeprogrammeerd. Alle accessoires kunt u aan of uit zetten of, indien van toepassing, naar wens dimmen.
Wilt u liever uw Biossun overkapping met accessoires bedienen via uw smart-phone of tablet. Ook dat kan! Wij leveren dan een apart kastje met een app waarmee u dezelfde functionaliteiten heeft als de Biossun afstandsbediening.

 

REGENSENSOR

 

acc 13

 

Een terrasoverkapping koopt u omdat u veel meer en vooral onbezorgd buiten wilt leven, genieten en energie op doen. Als dit buitenleven moet starten met het gesleep met stoelen, kussens, en andere dingen dan is de drempel om buiten te gaan zitten vrij hoog. Het liefst wilt u dan ook een buitenkamer creëren waar u altijd terecht kunt en u niet druk hoeft te maken of uw terrasmeubilair en kussens naar binnen moeten omdat het mogelijk gaat regenen.

Om deze reden adviseren wij u om het gemak van een regensensor aan uw louvre-overkapping toe te voegen. Als het gaat regenen sluiten de lamellen automatisch en blijft uw hele terras en alles wat daarop staat helemaal droog. Als het geregend heeft en u wilt weer het volledige licht op uw terras en in huis dan zet u de lamellen in de voorgeprogrammeerde “afdruipstand”. Let er wel op dat als u een plantje op uw tafel onder de Biossun overkapping heeft staan u deze met een gietertje water moet geven anders zal deze snel uitdrogen.

 

WINDSENSOR

 

acc 14

 

De Biossun overkapping wordt verankerd aan uw huis en/of de grond. De constructie is dan zo stevig dat deze extreem zware winden aan kan tot wel 220 km per uur. In Nederland komen heel soms winden voor tot 140 km per uur. Het is dus eigenlijk niet nodig om een windsensor op uw Biossun terrasoverkapping te zetten. In gevallen waar extreme windomstandigheden zijn en waar de verankering minder goed kan zijn, zoals bijvoorbeeld bij een penthouse op 14 hoog, is het wel aan te raden om een windsensor op te nemen. Deze windsensor zet de lamellen overkapping vanaf een vooraf ingestelde windsnelheid open, waardoor de wind tussen de lamellen door kan en zo het dak niet kan optillen. De windsensor heeft voorrang op de regensensor.

 

WINTERAFSLUITING LAMELLEN DAK

 

acc 15

 

De mensen die kiezen voor een complete buitenkamer inclusief wanden die dicht kunnen en heaters om de ruimte te verwarmen willen het liefst 365 dagen per jaar op hun terras kunnen zitten. In de winter kunt u de kosten van de heaters enorm verlagen door een winterafsluiting onder de gesloten lamellen aan te brengen. Deze sluiten het dak boven u volledig af door middel van isolatieplaten. Eenvoudig aan te brengen als het winterseizoen begint en eenvoudig te verwijderen als de winter is afgelopen. Vooral voor gebruikers, zoals horecabedrijven, die nooit verrast willen worden door kou, wind of regen in het winterseizoen is dit een mooie optie.
Aan de binnenzijde van de gootbalken wordt een speciaal profiel gemonteerd. Daarop worden 10 cm dikke sandwichpanelen (aluminium en polystyreen) gelegd. Dit wordt vervolgens vastgezet met een klikprofiel.

 

BLOEMBAK VOOR BALLAST

 

acc 16

 

Dit ballastsysteem, vastgemaakt aan de palen van de constructie van de Biossun overkapping, zorgt ervoor dat de technische beperkingen verdwijnen die met de verankering aan de grond gepaard gaan. Vooral voor dakterrassen, waar vaak niet in het dak mag worden geboord, is dit een schitterende oplossing.

De bakken van gepoedercoat aluminium hebben een vaste afmeting van 84 cm x 84 cm x 60 cm (breedte x lengte x hoogte) en zijn verkrijgbaar in alle gewenste Ral-kleuren. Onderin de bak wordt beton gestort. Boven in de bak kan een plantenbak worden gemaakt of een leuk zitje.
De bloembak wordt altijd geleverd in combinatie met een windsensor. Deze zet de lamellen open bij een wind boven de 80 km per uur. Een onderhoudscontract, waarbij alles wordt schoongemaakt en functionaliteiten getest, is daarbij ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u verzekerd bent van ongestoord gebruik.

 

LAMELLEN MET PLATTE BODEM

 

acc 17a

 

Biossun staat bekend om zijn typische S-vormige lamellen. Deze hebben een aantal extra functionaliteiten ten opzichte van lamellen met een platte bodem. Dit is onder andere geluidsarmer bij regen en extra afkoelende werking van de lucht onder de overkapping bij warm weer. Om deze reden kopen de meeste klanten een Biossun terrasoverkapping met dit type lamel.
Als een platte lamel echter beter bij de uitstraling van uw huis past of als u platte lamellen mooier vindt dan kunt u de Biossun lamel vervangen door een platte lamel. Wat daarbij een extra reden kan zijn is dat overkappingen met platte lamellen tot 450 cm breed kunnen terwijl overkappingen met de typische Biossun lamel tot 390 cm breed kunnen.

 

LAMELLEN BEDRUKT MET UW EIGEN DESIGN

 

acc 17

 

Het toppunt van uw eigen buitenkamer kan het bedrukken van de vlakke lamellen met uw eigen design of foto zijn. Persoonlijker kan het niet worden.
Bijvoorbeeld : een mooie blauwe lucht met een stralende zon zorgt ervoor dat zelfs als de lamellen dicht staan u het zomergevoel heeft. Of als uw plafond in uw woonkamer een bijzonder design heeft en u wilt dit doortrekken naar de buitenkamer dan zorgt dit voor nog meer eenheid in uw huis en thuissfeer op uw terras. In de horeca is dit ideaal om reclameuitingen te doen of logo’s te verwerken.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en kosten hiervan neem dan snel contact met ons op.